אלכסנדר - ליזה שרדונה 2009
ביקורת יין: אלון גונןאסכולת השרדונה הטרופי מתגלה בכל הדרה ביין של אלכסנדר.
חובבי הז'אנר ימצאו ריחות של אננס בוסרי, לימון, אגסים ואף מלון כתום. טעמי פירות טרופיים ממלאים את חלל הפה. האפטר טייסט מעניק סיומת חמאתית נעימה. השרדונה קיבל 18 חודשי עץ ולצערי היא מאוד מינורית ואין כמעט כל עפיצות או טעמים שמאזנים את המתיקות שיש בליזה.
כשהיין נמזג בטמפרטורת ההגשה המומלצת ליין לבן הוא לדעתי מתוק מידי ונותן תחושה של סירופ. כשהוא נמזג בטמפרטורה קרה מאוד המתיקות מתאזנת אולם היין מאבד מרעננותו והסיומת קצרה ולא כל כך נעימה.
שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן